MED OMTANKE


Vidi vill göra kläder med omtanke...

  • omtanke om dig som ska använda plaggen!
  • omtanke om miljön!
  • omtanke om de som tillverkar plaggen!

KLÄDERNA

Vi vill producera hållbara, funktionella och tidlösa kläder som kan ärvas. Det bästa för miljön är ju om vi sliter ut ett plagg innan vi köper ett nytt. Våra multifunktionella plagg fungerar perfekt året runt och du kan på så vis köpa färre plagg.

I alla våra ytterplagg använder vi återvunnen polyester i yttertyg, foder och vaddering. Polyester är en slitsark och tålig fiber som produceras från olja. Kan vi då återanvända polyester från t ex PET-flaskor tar vi ett steg i rätt riktning.

Vi jobbar för att få bort alla onödiga och farliga kemikalier i plaggen. Detta är en process som vi jobbar med hela tiden. Plaggen är vatten- och vindtätat men vi använder inte flourkarboner.

Vidi of Sweden finns nu med som Klimatsmart Val!

 

Vi vill ha kontakt med våra användare och säljer direkt till dig. Du kan bara köpa kläder från Vidi här på www.vidiofsweden.se  Vi har valt bort mellanhänder vid vår försäljning och lägger istället de pengarna på plaggen, så det blir bättre för dig.

TRANSPORTER

I alla transporter tänker vi miljö. Vi fraktar plagg som kommer långväga med båt så långt det är möjligt.
Vi reser själva helst med cykel :) annars får vi ta tåget eller miljöbilen.

 

vidi

Vidi of sweden

DE SOM PRODUCERAR PLAGGEN

Vår strävan är att de som producerar kläder åt Vidi ska ha en skälig lön som de kan leva på och en rimlig arbetstid. Det borde vara en självklarhet men så är det ju dessvärre inte.

Naturarvet   NATUREN
Handlar du från Vidi of Sweden bidrar du till att göra världen lite bättre. 1 % av Vidis omsättning skänker vi till projekt som arbetar för att bevara naturen. Just nu är vi glada att få sponsra Naturarvet som arbetar för att bevara Sveriges gammelskog. En beundransvärd insats som vi får vara delaktiga i. 

 BARNEN i VÄRLDEN

Handlar du från Vidi of Sweden bidrar du till att göra världen lite bättre. 1 % av Vidis omsättning skänker vi till projekt som arbetar för att ge utsatta barn chansen till ett bättre liv.

HANDLA MED OMTANKE!


Dela med dig på facebook